Bas van Bussel.
Bas van Bussel heeft tien jaar ervaring in het assisteren in ontwerp tot en met projectbegeleiding in uitvoering. Hij heeft zich ontwikkeld in het bouwkundig oplossen van esthetische details, met behoud van het gewilde estetisch beeld. Hierbij heeft hij veel ervaring opgedaan in middelgrote projecten in de zorgsector; kinderdagverblijven en zorgwoningen voor mensen met geestelijke en lichamelijke beperkingen. Projecten waarin veel aandacht nodig is. Maar ook, seniorenwoningen. Dit deel van de woningbouw neigt steeds meer naar de zorg; de levensbestendige woning . Daarnaast heeft hij ook veel scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs onder handen gehad.
Bas van Bussel is in staat om creatieve bouwkundige oplossingen aan te brengen vanuit een architectonische benadering. Als opleiding heeft hij de HTS Bouwkunde met differentiatie Architectuur volbracht. Aansluitend heeft hij twee jaar gevolgd op de Academie van Bouwkunst in Groningen. Het heeft hem zelfs gebracht tot waar hij nu is:
Een Bouwkundig tekenaar die het detail ontwerpt.

View Bas van Bussel's profile on LinkedInWerkervaring
» juni 2008 - heden - Zelfstandig bouwkundig tekenaar. Diverse projecten van architectenselectie tot ondersteuning uitvoering voor architectenbureau's. Bouwaanvragen voor woningstichting en particulieren. Externe kracht/ ondersteuning voor bouwadviesbureau's. .
» Maart 2000 - mei 2008 - Bouwkundig tekenaar/ projectcoŲrdinator bij Architectenbureau Korteweg BV. Diverse projecten als tekenaar van voorlopig ontwerp tot aan projectbegeleiding van projecten in uitvoering. .
De aandacht bij Korteweg ligt sterk op het detail. Het detail is hier het middel om het ontwerp tot zijn volste recht te laten komen.
» September 1999 - maart 2000 - Bouwkundig tekenaar bij Architectenbureau Wim de Kleine in Assen.
» Februari 1999 - september 1999 - Bouwkundig Tekenaar via Draft gedetacheerd bij Hennekampen bv.
» September 1997 - januari 1998 - bouwkundig tekenaar via Polec detachering gedetacheerd bij bouwbedrijf Mestemaker. drie dagen in de week naast zijn studie.
Het uitwerken van details was daar zijn grootste bezigheid. Op bouwkundig vlak heeft hij hier veel geleerd. Met name de werkwijze in bouw als het om bouwkundig correcte details betreft.
Opleiding
» 1999 - 2001 - Academie van Bouwkunst Groningen
» 1993 - februari 1999 - HTS Bouwkunde differentiatie Architectuur Hanzehogeschool Groningen
Februari 1999 is Bas van Bussel afgestudeerd van HTS, differentiatie Architectuur, op een bouwkundige uitwerking van een eigen ontworpen basisschool. Dit gebeurde in groepsverband, waarbij de taakverdeling zo was dat dit, in beginsel onbedoeld, sterk lijkt op het huidige bouwproces: met verschillende disciplines om tafel tot ťťn uitgewerkt plan te komen.
» 1987- 1993 Havo - Werkmancollege Groningen
diploma behaald in 1993
&
Nevenactiviteiten
Tijdens de HTS is Bas van Bussel begonnen met het bouwen van websites voor verschillende opdrachtgevers. Daarbij deed hij de vormgeving en achterliggende structuur (html en php) o.m. Controlled Management Systems. Dit heeft hij, met een nieuwe stap voor ogen, in 2007 beŽindigd.
In zijn HTS- en AVB-periode heeft Bas van Bussel actief deelgenomen aan de organisatie van diverse architectuurexcursies van HTS resp. AvB Groningen.
Van 1999 tot 2006 is Bas van Bussel vrijwilliger geweest voor Platform Gras op enkele evenementen, waaronder enkele jaren gids op de bus op de Dag van de Architectuur.
In zijn laatste jaar op de HTS is Bas van Bussel klasseassistent geweest voor het eerstejaars vak technisch tekenen.